Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici havarovala dodávka, spolujezdec zemřel

K tragické dopravní nehodě došlo včera 14. dubna 2011 večer na dálnici D11 ve směru na Hradec Králové. Na 67. kilometru dálnice došlo před devátou hodinou večer k dopravní nehodě dodávky Iveco.

Ta se převrátila přes střechu a skončila na kolech mimo vozovku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská s technickým automobilem, profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou se dvěma cisternami.

Jako první na místo současně dorazili hradečtí a chlumečtí hasiči, kteří ihned zahájili resuscitaci těžce zraněného spolujezdce, který vypadl z dodávky. V oživovacích pokusech pokračovali také přivolaní záchranáři. I přes veškerou snahu hasičů a záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl.

Zraněný řidič dodávky byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Jednotky zabezpečily automobil proti požáru a odpojily autobaterii. Na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů, která pro potřeby Policie ČR při vyšetřování příčiny nehody nasvítila prostor. Provoz na dálnici ve směru na Hradec Králové byl omezen. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet