Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhář zapaloval kontejnery v Mostě

Včerejší noc v Mostě byla opravdu rušná, jak pro městské a státní policisty, tak i pro hasiče.

Vše začalo desítkami rozházených či rozkopaných odpadkových košů po mosteckých ulicích. Několik košů, tvořících překážku silničního provozu, museli strážníci MP Most ze silnice sbírat a opět dávat na správná místa.

Takto rozházených či převrácených bylo i několik kontejnerů na tříděný odpad. Jedné z hlídek se podařilo zadržet nedaleko mosteckého koupaliště trojici výtečníků – dva mladíky a dívku, kteří jeden z kontejnerů, který jim dle jejich slov překážel v cestě, poslali po ulici z kopce dolů. Vše vyřešila uložená bloková pokuta, úklid nepořádku a navrácení plastového kontejneru “na startovní čáru”.

Netrvalo dlouho a několik hlídek policie se hnalo do ulic Víta Nejedlého a Hutnická, odkud přišlo hlášení o požáru popelnice. Situace na místě ale byla dramatičtější – nehořela jedna popelnice, ale hned tři. Dva kontejnery na tříděný odpad a jedna zcela nová, také plastová, podzemní popelnice. Vše od sebe vzdálené do 60 metrů. Likvidaci požáru těchto popelnic vyřešila na místo přivolaná jednotka mosteckých hasičů.

Zatímco hasiči s prvním výjezdem likvidovali tyto požáry, přišlo další hlášení o požáru kontejneru na komunální odpad, tentokrát z nedaleké ulice Zdeňka Fibicha.

Strážníci po příjezdu na místo požár v zárodku likvidují, ještě před příjezdem hasičů také kontejner převrací, vysypávají z něj hořící obsah a popelnici tak zachraňují.

To se však žháři, který na jednotky koukal z okna (zjištěno později), nelíbilo a odběhl si opět za malou chvilku do stejné ulice – za jídelnu Severka, kde zapálil další dvě popelnice. Ty byly opět uhašeny hasičskou jednotkou, které již jezdí po Mostě dva výjezdy a hasí a hasí.

Při následné hlídkové činnosti velitel směny MP Most při projíždění Fibichovy ulice zahlédl 15 metrů od již uhašeného kontejneru mladého muže, jak se naklání do jednoho z kontejnerů. Ten, jakmile si povšiml, že k němu přijíždí automobil – netušíc že právě s velitelem směny MP – otočil se a utekl naproti do bytového domu kde, jak se později ukázalo, bydlel. Jakmile strážník na místě zastavil, tak se z popelnice začal valit kouř.

Druhá na místo přivolaná autohlídka MP Most ještě stačila hořící kontejner vytáhnout z řady a díky tomu nevznikla větší škoda. Opět na místo byla povolána jednotka mosteckých hasičů, která provedla dohašení toho, co z plastového kontejneru zbylo.

Mladíka na místě převzala hlídka státní policie.

Michal Hrdlička
HZS Ústeckého kraje

Sdílet