Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neobydlený dům někdo úmyslně zapálil

K požáru rodinného domu došlo včera 17. dubna 2011 odpoledne v Hronovské ulici ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:08 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a jejich kolegové z Náchoda, dále dobrovolní hasiči z Rtyně v Podkrkonoší, Úpice, Červeného Kostelce – Stolín a Červeného Kostelce – Lhota.

Při příjezdu první jednotky na místo určení hořela střešní konstrukce a půdní prostor rodinného domu, který byl neobývaný a určený k prodeji. Na půdě bylo skladováno seno, nábytek, knihy, jutové pytle, kachličky a další vyřazené věci majitelů. Požár vypukl právě v půdním prostoru, odkud se rozšířil na střechu domu. Hasiči zabránili rozšíření ohně na dvě stodoly, které byly součástí domu. Požár se podařilo lokalizovat v 15:42 hodin.

Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty na obytné části domu, vybavení a dvou stodolách činí 800 tisíc korun. Šetřením bylo zjištěno, že požár byl založen úmyslně. Do zajištěného a uzamčeného domu se dostala neznámá osoba, která v zadní části vyrazila kusem cihly okno a zapálila půdní prostor. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet