Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno pět žen

Pět žen bylo dnes odpoledne zraněno při nehodě dvou vozidel na křižovatce ulic Sokolnická a Roviny v Brně-Tuřanech.

Ilustrační foto

Nehodu hasičům ve 14.19 hodin ohlásili zdravotníci, na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic v Bauerově ulici a z ulice Tuřanka v Brně-Slatině. Na křižovatce se střetla vozidla Škoda Octavia Combi a Fiat Marea Combi. Ve škodovce byla zraněna 58letá řidička a její 31letá spolujezdkyně. Další tři ženy byly zraněny ve vozidle Fiat Marea Combi. Všechny účastnice nehody byly převezeny do nemocnice.

Při příjezdu hasičů o zraněné již pečovali zdravotníci, kteří u nehody zasahovali se čtyřmi vozidly ZZS. Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných a při jejich přenášení na nosítka a do sanitek. Na havarovaných vozidlech hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Unikající provozní kapaliny na vozovce zasypali sorbentem. Protože havarovaná vozidla a střepy a úlomky plastů zatarasily téměř celou křižovatku a na výpadovce z Brna do Hodonína i v ulic i Roviny se tvořily dlouhé kolony aut, hasiči řídili dopravu.

Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravními policisty hasiči havarovaná vozidla odtáhli na okraj vozovky a ze silnice uklidili sorbent a úlomky z aut.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet