Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Zlínsku hořela nejen tráva

Den plný výjezdů k požárům mají za sebou profesionální, dobrovolní i podnikoví hasiči ve Zlínském kraji. Z celkem patnácti řešených mimořádných událostí bylo sedm do oblasti požárů.

23:31 – Hradčovice
Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotky dobrovolných hasičů z Vlčnova a Hradčovic, na likvidaci požáru v pohostinství. Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k malému požáru za barem.

Požár zachytil jednoduchý požární hlásič, který zvukovým alarmem upozornil spícího majitele v horním patře. Sám majitel také seběhl do lokálu a požár se snažil hasit pomocí přenosného hasicího přístroje. Na pomoc přivolal také hasiče.

Hasiči pronikli do silně zakouřeného podniku, kde bylo nalezeno místo požáru. Jednalo se o požár v odpadkovém koši, který vyhořel. Požárem došlo k poškození části baru a vybavení hospody. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 30.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 5 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byly nedopalky cigaret vysypané do koše.

20:54 – Horní Lideč
Jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotky dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty a Horní Lidče, na likvidaci požáru u železničního mostu. Po příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o požár náspu. Požár byl rychle lokalizován a následně i zlikvidován.

18:40 – Vsetín
Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela se dvěma cisternami na hlášený požár v přírodním prostředí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nenahlášené pálení odpadu.

17:52 – Veselí nad Moravou
Jednotka dobrovolných hasičů z Uherského Ostrohu byla v rámci mezikrajské pomoci vyslána na pomoc k likvidaci požáru autobusu ve Veselí nad Moravou (JmK).

15:08 – Tlumačov – Napajedla
Deset jednotek profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů z obcí Otrokovice, Zlín, Přerov, Tlumačova, Napajedla, Spytihněv a Babice vyjelo na hlášený požár podél železniční tratě.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po zablokování brzdy vlaku došlo k zapálení suché trávy podél tratě na úseku asi 10 km. Drobná ohniska požáru byla postupně lokalizována a zlikvidována před dalším případným rozhořením.

09:25 – Staré Město
Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotku dobrovolných hasičů Staré Město, na likvidaci požáru pracovního a bavlněného odpadu v jednom z podniku. Materiál hrozil samovznícením a bylo ho nutné důkladně prolít vodou a zabránit případnému rozhoření.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet