Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další požáry trávy na Liberecku

Během čtvrtka 21. dubna 2011 vyjely jednotky požární ochrany ke třem požárům trávy a lesní hrabanky.

V 11:47 vyjeli dobrovolní hasiči z Doks a v rámci mezikrajské pomoci profesionální hasiči HZS StčK ze stanice Bělá pod Bezdězem do Kuřivodské ulice v Doksech, ve 13:16 hodin likvidovali požár trávy v parku na mimoňském sídlišti místní dobrovolní hasiči.

Oba tyto požáry byly malého rozsahu. K většímu požáru byli hasiči voláni ve 14:11 hodin do Velkého Valtinova. Tam likvidovali požár lesního porostu na ploše cca 200 × 200 metrů profesionální hasiči HZS LK ze stanic Česká Lípa a Jablonné v Podještědí spolu s dobrovolnými kolegy z Velkého Valtinova, Jablonného v Podještědí, Brniště, Mimoně a Cvikova.

Do boje s požárem bylo nasazeno celkem 6 vodních proudů, které byly kyvadlově zásobovány vodou ze 7 cisternových automobilových stříkaček. Zásah byl ukončen v 17:19 hodin předáním místa zásahu odpovědnému zástupci správce lesa.


Požár lesa v Chuchelně – Lhotě za trafostanicí byl na tísňovou linku 112 ohlášen ve čtvrtek 21. dubna 2011 v 16:18 hodin. Na místo byli vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanic Semily a Turnov a dobrovolní z Chuchelny, Semil, Záhoří a Lomnice nad Popelkou.

Nasazeno bylo 5 vodních proudů a na rozhrnování hořících hromad lesní technika majitele lesa. V 17:53 hodin bylo místo zásahu předáno zástupci majitele a hasiči se vrátili na své základny.

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

Sdílet