Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu dodávky nepřežil spolujezdec

Ilustrační foto

Třiadvacetiletý muž dnes odpoledne zemřel při dopravní nehodě na silnici ze Syrovic do Vojkovic na Brněnsku.

Na silnici havarovala dodávka Ford Tranzit. Vozidlo vyjelo mimo vozovku, narazilo do svahu a skončilo na silnici převrácené na pravém boku. Při nehodě zemřel třiadvacetiletý spolujezdec, šestadvacetiletý řidič byl vážně zraněn.

Hlášení o nehodě hasiči převzali ve 13.52 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Židlochovicích, k likvidaci následků nehody byl přivolán také automobilový jeřáb ze stanice v Lidické ulici v Brně.

Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič mimo vozidlo. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotníků nadále pomáhali při jeho ošetřování. K transportu řidiče do nemocnice přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření a zajistili místo nehody. Příbuzným zemřelého spolujezdce, kteří se dostavili na místo nehody, policisté přivolali pomoc psycholožky PČR. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči pomocí automobilového jeřábu havarovanou dodávku nadzvedli a vyprostili tělo spolujezdce. Vozidlo přetočili na kola a odtáhli na krajnici. Z vozovky uklidili hlínu a rozsypaný náklad a povrch komunikace očistili. Po dobu vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků byla silnice uzavřena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet