Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Budou se krátit mzdy hasičů a policistů i příští rok?

V mediích, se dnes objevují informace o tom, že resortu ministerstva vnitra chybí několik set milionů korun. Deník Právo informaci upřesnil, že se jedná konkrétně o 700 milionů pro Českou poštu.

Nyní nikdo neví, kde se tyto peníze najdou. Jisté je jen to, že probíhají nejrůznější analýzy smluv s Českou poštou.

NOVINKY.cz:

Kubiceho předchůdce v čele vnitra a šéf Věcí veřejných Radek John v této souvislosti loni zejména policisty a hasiče uklidňoval tím, že letošní rok bude sice bolestivý, ale že v následujících letech už se výrazné rozpočtové škrty vnitra na rozdíl od dalších resortů nedotknou.

Jenže v současné době se ukazuje, že situace bude přesně opačná: i v příštím roce si totiž ministerstvo vnitra bude muset velmi výrazně utáhnout opasek.

Příslušné výdajové rámce schválila už minulý týden vláda a z nich např. vyplývá, že jen na běžné provozní výdaje bude mít vnitro příští rok o 88 miliónů méně, než měl resort k dispozici na letošek. Přitom už teď např. v některých regionech nemají policisté ani na benzín do služebních aut a na hlídky tak musí chodit pěšky.

Na závěr článku se objevuje spekulace o možném dalším snížení platů policistů, hasičů a dalších složek vnitra, které by mohlo nastat v roce 2012. Na toto tiskový mluvčí vnitra reagoval s tím, že se k této otázce v současné době nelze objektivně vyjádřit.

Původní článek naleznete zde: http://www.novinky.cz/…prijdou.html

Sdílet