Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové výjezdy hasičů Královéhradeckého kraje

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje zasahovaly během víkendu u 30 událostí. Hasiči likvidovali sedm požárů, které způsobily škody za 460 tisíc korun, pomáhali u osmi dopravních nehod, zasahovali u jedenácti technických událostí a třikrát vyjeli zcela zbytečně.

Nejvíce událostí mají na svém kontě hasiči na Trutnovsku (8 událostí), stejně pak hasiči na Jičínsku, Náchodsku, Rychnovsku (6 událostí) a na Hradecku (4 události).

Filipojakubská noc a oslavy „pálení čarodějnic“ proběhly z pohledu hasičů velmi klidně. Hasiči Královéhradeckého kraje večer 30. dubna a v noci na neděli zasahovali u čtyř požárů. Jednalo se požár větve stromu v obci Veselice na Náchodsku, dále o neohlášené pálení komunálního odpadu za domem v Českém Meziříčí na Rychnovsku a požár hromady větví a pařezů v Dolních Černůtkách na Jičínsku. Tyto požáry se obešly bez zranění i škody na majetku.

Škodu za 60 tisíc korun způsobil v sobotu večer požár pergoly u rodinného domu v Předměřicích nad Labem na Hradecku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská, dobrovolní hasiči z Předměřic nad Labem a Lochenic. Požár zničil dřevěnou část pergoly s krbem. Právě od rozpáleného krbu chytla hromada uskladněného dřeva a došlo k rozšíření na dřevěnou konstrukci pergoly. Plameny poškodily také zděnou část stavby a krb. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – stanice Hradec Králové)

První květnovou neděli hasiči zasahovali u dvanácti událostí. Profesionální hasiči z Dobrušky byli v 10:19 hodin přivoláni k požáru motorového prostoru osobního vozidla na silnici č. 298 u Dobrušky na Rychnovsku. Po příjezdu jednotky na místo určení byl celý automobil zn. Škoda Octavia v plamenech. Vozidlo bylo úplně zničeno a hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet