Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubický ježíšek

Čtyřmi sadami vyprošťovacího zařízení firmy LUKAS jsou nově vybaveny hasičské stanice v Pardubickém kraji

Hydraulické benzinové agregáty, hydraulické rozpínací a střihací nástroje, navijáky, sady řetězů, vyprošťovací nože, ale i sedlové klíny, teleskopické opěrky a podkládací schůdky, takové sady moderního vyprošťovacího zařízení mají nyní k dispozici hasiči Pardubického kraje hned na čtyřech hasičských stanicích, a to ve Svitavách, Moravské Třebové, Litomyšli a ve Vysokém Mýtě. Nové vyprošťovací zařízení výrazně zkvalitní výbavu hasičů zejména při záchraně zraněných a zaklíněných osob z havarovaných vozidel. Nové sady jsou výkonnější, hasiči mohou používat jak motorový, tak ruční pohon. Všechny čtyři sady hydraulického vyprošťovacího zařízení firmy LUKAS jsou zabudovány v hasičských vozidlech.
Tyto první čtyři sady byly umístěny zejména na stanicích, které se nacházejí poblíž nejfrekventovanější silnice I/35, a kde často dochází k velmi těžkým dopravním nehodám, při nichž je okamžitá pomoc hasičů nezbytná.
Sady vyprošťovacího zařízení nahradí již zastaralou hydraulickou techniku značky Narimex.

Ještě v letošním roce se ale hasiči Pardubického kraje dočkají dalších dvou sad vyprošťovacího zařízení, a to hned ve zcela nových hasičských vozidlech, která budou pro hasiče doslova vánočním dárkem…



nstržm. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet