Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítr a sněhové přeháňky zaměstnaly královéhradec­ké hasiče

Nečekaná sněhová nadílka doprovázená větrem zkomplikovala situaci nejen řidičům na silnicích, ale přidělala také práci hasičům. Včera 3. května 2011 od 10.00 do 16.00 hodin byly na operační střediska HZS Královéhradeckého kraje ohlášeny na tři desítky událostí v souvislosti s nepříznivým počasím. Hlavně na Trutnovsku a Náchodsku hasiči odstraňovali desítky stromů a větví, které spadly a zablokovaly silnice.

Profesionální a dobrovolní hasiči na Náchodsku odstraňovali polámané větve a popadané stromy u Bezděkova nad Metují, Nového Města nad Metují, Stárkova, Náchoda – Babí, Lachova nebo Dobrošova (foto: odstranění stromu u Dobrošova, foto: SDH Náchod)

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli krátce po jedenácté hodině dopoledne k odstranění stromu, který spadl na silnici a zároveň zasáhl dvě zaparkovaná vozidla u obce Plasnice na Rychnovsku. U obou vozidel Ford Fiesta a Škoda 120 nedošlo k výraznému poškození ani úniku provozních kapalin. Nedošlo ani ke zranění osob.

Na Trutnovsku hasiči odstraňovali desítky stromů ze silnic v okolí Žacléře, Starého Rokytníku, Janských Lázní, Malé Úpy, Horního Maršova, Svobody nad Úpou, Hájemství, Hajnice, Špindlerova Mlýna nebo Babí. Profesionální hasiči z Trutnova odklízeli strom, který spadl na silnici a zároveň na železniční přejezd u obce Chvaleč na Trutnovsku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet