Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil zahradní chatku

Tři jednotky hasičů zasahovaly 9. května 2011 odpoledne u požáru chatky v zahrádkářské kolonii v ulici ZVU v Hradci Králové. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 13:39 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové s celkem čtyřmi cisternami.

Požár zasáhl chatu o rozměrech zhruba čtyři krát čtyři metry, která byla zčásti zděná a částečně ze dřeva. Kvůli úzkým přístupovým cestám se hasiči se zásahovou technikou nedostali až k hořící chatě a museli tak natáhnout několikametrové dopravní vedení z hadic. Ještě před jejich příjezdem se majitel snažil požár hasit zahradní hadicí, ale nepodařilo se mu zabránit rozšíření.

Hasiči po celou dobu zasahovali v dýchacích přístrojích a požár krátce po 14. hodině lokalizovali. Následně rozebrali střechu a část dřevěné konstrukce. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele, který rozebíral dřevěné části chaty a pálil je v těsné blízkosti objektu. Plameny rychle přeskočily na střechu a zničily celou chatu. Vzhledem k tomu, že majitel rozebíral a likvidoval konstrukci chaty, škoda nevznikla. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: centrální stanice Hradec Králové)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet