Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pohřešovanou ženu našel redaktor serveru POŽÁRY.cz

O víkendu, v sobotu 7. května 2011, byl hasičským jednotkám ve Šluknovském výběžku vyhlášen poplach. Jak jsme již informovali, hasiči vyjeli za účelem spolupráce při pátrání po pohřešované ženě, která se ztratila již dva dny předtím, ve čtvrtek, 5. května.

redaktor Michal Šafus

Prvotní pátrání bylo neúspěšné, pokračovalo se v něm v omezené míře také druhý víkendový den. Opět však bezúspěšně. S její fotografií byla o pomoc požádána i široká veřejnost. Do dnešního poledne se však pohřešovanou osobu nalézt nepodařilo. Po obědě tomu chtěla náhoda, když jel se služebním automobilem Michal Šafus, redaktor serveru POŽÁRY.cz, ze Studánky do Varnsdorfu, kde hledanou ženu spatřil, jak jde po krajnici směrem do katastru obce Studánka..

Vzhledem k tomu, že je dvorním fotografem hasičů ve Varnsdorfu a také redaktorem hasičského webu, není mu cizí zásahová činnost. Ženu po zevrubném prozkoumání jejího stavu naložil do svého vozu, odvezl domů a kontaktoval Policii ČR, která se na místo také dostavila a ženu vyslechla.

Co o události sdělil ,,své" redakci Michal Šafus?

Michale, byla to velká náhoda či jsi pátral na vlastní pěst?

Naprostá náhoda, byl jsem vyřizovat pracovní věci v Jiříkově a při návratu domů šla jednoduše proti mě směrem na Studánku… Šestý smysl zavelel otočit auto, zkontroloval fotografii v mobilu, zavolat veliteli dobrovolné jednotky JJS do Varnsdorfu o jméno pohřešované a jen si dotazem na danou osobu ověřit, že je to opravdu ona. Následoval telefonát na 158, oznámení že ženu vezu domů a pak jen vyčkání na příslušníky PČR, kteří ženu vyslechli.

Jak se žena chovala a jaký byl její stav při nalezení?

Překvapivě byla v dobrém stavu, jen soudě dle jejího dotazu měla žízeň. Po krátkém přemlouvání a ujištění, že ji hledá opravdu mnoho lidí, nasedla do auta a nechala se odvézt domů. Dle jejích slov ale byla na cestě právě tam, ušetřil jsem jí po pěti dnech chůze pravděpodobně jen pár desítek minut.

Závěrem jen lze podotknout, že to pro tentokrát i díky redaktorovi serveru POŽÁRY.cz dobře dopadlo. Díky!

Nelze také nezmínit strohou informaci Policie ČR: V úterý odpoledne se v pořádku vrátila do svého domova," uvedl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka

Sdílet