Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na dálnici bylo zraněno 11 lidí

Jedenáct lidí bylo dnes odpoledne zraněno při dopravní nehodě mikrobusu na 48. kilometru dálnice D2 u Břeclavi.

Ve směru na Brno havarovalo vozidlo Peugeot Boxer, které se zřejmě po nárazu do svodidel převrátilo na pravý bok. Při havárii se otevřely zadní dveře a tři pasažéři z vozidla vypadli na vozovku. Ve vozidle celkem cestovalo 11 Bulharů. Všichni byli zraněni, z toho tři zdravotníci převezli do nemocnice s vážným zraněním. Mezi vážně zraněnými byla i těhotná žena.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince převzali v 17.17 hodin. Na místě zasahovaly dvě jednotky ze stanic v Břeclavi a Hustopečích. Spolu s hasiči k nehodě vyjely sanitky zdravotnické záchranné služby, k transportu vážně zraněného muže do nemocnice přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Hasiči zajistili místo nehody, na vozidle, ze kterého neunikly provozní kapaliny, udělali protipožární opatření. Ihned po příjezdu se také soustředili na pomoc zdravotníkům při ošetřování zraněných a jejich postupném nakládání do sanitek a vrtulníku. Do nemocnice zdravotníci převezli šest účastníků nehody. Zbývajících pět pasažérů mikrobusu ošetřili na místě.

Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla dálnice D2 od Břeclavi ve směru na Brno uzavřena a policisté dopravu odkláněli po souběžných komunikacích.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet