Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střecha pohřbila čtrnáct lidí

V ruském městě Čusovoj se v neděli zřítila střecha bazénu. Betonové trosky zabily čtrnáct lidí, deset z nich jsou děti. Záchranáři prohledávali trosky celou noc.

Propadlo se asi sto metrů čtverečních, tedy 70% střechy na železobetonové stavbě bazénu Delfín. Ruské úřady původně oznámily jen dvě oběti a 11 zraněných, počet mrtvých ale začal stoupat úměrně k tomu, jak se záchranné týmy postupně probíraly troskami stavby. Konečná bilance se zastavila na 14 mrtvých, mezi nimi je deset dětí. Někteří návštěvníci bazénu přežili, jsou ale ve vážném stavu.

Příčiny neštěstí zatím nejsou známy. Experti už vyloučili, že by se mohlo jednat o teroristický útok. Za pádem střechy ale mohlo stát prudké snížení teploty nebo silné srážky, které oblast postihly v minulých dnech. Teplota ve městě klesla na pět až sedm stupňů pod nulou, záchranáři proto lidem vytaženým z trosek bazénu zajistili před odvozem do nemocnice teplé oblečení.

Při podobném neštěstí ve velkém moskevském aquaparku Transvaal v únoru 2004 zemřelo 28 lidí, přes sto dalších bylo zraněno a soudy se táhnou dodnes.

Zdroj: iDnes
Foto: Pravda.ru
Sdílet