Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další včerejší zásahy hasičů na Královéhradecku

Hradečtí hasiči z centrální stanice otevírali dveře bytu v Harmonii I. na třídě E. Beneše v Hradci Králové.

Ilustrační foto

Hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové vyjeli k odstranění včelího roje z budovy na nádraží v Sadové.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli včera v 05:46 hodin přivoláni na silnici č. 37 u obce Heřmanice. Nákladní vozidlo Daf zde srazilo koně, který zřejmě utekl z nedostatečně zajištěné pastviny. Zvíře bylo na místě usmrceno. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči pomocí navijáku odklidili mrtvého koně z hlavní silnice. Případ šetří Policie ČR.


Územní odbor Trutnov

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla včera dopoledne povolána k dopravní nehodě osobního vozidla u Bradlecké Lhoty na Semilsku v Libereckém kraji. Do příjezdu dobrovolných hasičů z Lomnice nad Popelkou hasiči ošetřili lehce zraněného řidiče osobního vozidla a v místě nehody řídili dopravu. Po příjezdu Policie ČR a dobrovolné jednotky se hasiči z Jičína vrátili zpět na základnu.

K ohlášenému požáru bytu ve čtyřpatrovém domě v ulici Přátelství v Jičíně – Novém Městě vyjeli včera dopoledne profesionální hasiči z Jičína. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o připálené potraviny na plynovém sporáku. Uživatelka bytu si dala vařit brambory, odešla uklízet sklep a zapomněla na ně. Než přijeli hasiči stačila žena vyhodit hrnec z okna bytu. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.

Profesionální hasiči z Hořic otevírali včera vpodvečer dveře bytu v Riegrově ulici v Hořicích, kde se nacházela zraněná žena. Ta upadla a nemohla bez pomoci vstát. Po otevření bytu byla žena předána do péče záchranné služby.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet