Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mnoho dopravních nehod na Zlínsku

Dne 17. 5. 2011 ve 14:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Bystřička.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní silnici I/57, mezi obcí Bystřička a Jarcová, došlo k havárii osobního auta zn. Ford Mondeo.

Starší řidič havaroval do svodidel u silnice a utrpěl lehčí zranění. Do své péče si ho převzala posádka zdravotnické záchranné služby a odvezla ho na vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vrak auta proti požáru a úniku provozních kapalin.


Dne 17. 5. 2011 ve 14:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě mezi obcí Zdounky a Zborovice.

Jednotka profesionálních hasič z Kroměříže se s jedním vozem vracela z nehody na D1, když byla odkloněna na pomoc po další hlášené dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Medlov došlo ke střetu dvou osobních aut.

Po vzájemném střetu dvou vozů došlo ke dvěma zraněním u přepravovaných osob. Zraněným bylo poskytnuto nezbytné ošetření a péče. Hasiči zajistili vraky aut proti požáru a úniku provozních kapalin.


Dne 17. 5. 2011 ve 13:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na dálnici D1 u Kroměříže.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma zásahovými vozy, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila další jednotka profesionálních hasičů z Kojetína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dálnici D1, km 255,5, došlo ke střetu dodávkového vozidla s výstražným znamením silničářů a byl sražen i pracovník správy silnic a dálnic.

Podle svědků řidič dodávky neregistroval zúžení provozu do jednoho pruhu, když v části dálnice bylo prováděno vyznačování vodorovného dopravního značení. Dodávka narazila do světelné šipky odklánějící provoz a do pracovníka správy a údržby dálnic. Světelná šipka byla umístěna na přepravním vozíku.

Po nárazu utrpěl zaměstnanec správy dálnic vážné zranění. Dodávka pokračovala dalších asi 30 metrů, než se zastavila o svodidla. V dodávce jely dvě osoby. Jedna utrpěla vážné zranění, druhá lehčí.

Hasiči byli na místě nehody do pěti minut od výjezdu ze stanice. Společně s posádkou zdravotnické záchranné služby začali hasiči poskytovat první pomoc zraněným osobám. Po nutném ošetření všech tří osob byli pacienti naloženi do sanitních vozů a následně byli převezeni do nemocnice k další nezbytné péči.

Doprava na dálnici byla zcela zastavena a hlídkami policie odkláněna na objízdné trasy.


Dne 17. 5. 2011 ve 12:34 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce k poště došlo ke střetu motorkáře a osobního auta.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky motorkář havaroval ke krajnici. Při nehodě utrpěl zranění. Posádka zdravotnické záchranné služby mu poskytla nezbytnou pomoc a fixaci do vakuových nosítek. Po přenesení do sanitního vozu byl odvezen do nemocnice.

Hasiči pomohli zdravotníkům a následně se postarali o zajištění vraků vozidel proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po frekventované městské vozovce.


Dne 17. 5. 2011 v 09:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u autobusového nádraží došlo ke střetu tří osobních aut zn. Ford Fusion, VW Bora a Š Superb.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky došlo ke zranění jedné osoby. Zraněnou osobu si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření odvezla pacienta do nemocnice.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči také s úklidem silnice.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet