Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana dětí ze zamčené audiny

Jednotka HZS JHM ze stanice Výstaviště vyjela dnes, 19. 5. 2011 v 11.44 hod. k záchraně dětí z uzamčeného auta do brněnské části Přízřenice, ulice Moravanská.

Ilustrační foto

Vozidlo Audi Q5 má bezpřístupové elektronické zámky, hasiči proto provedli rozbití bočního skla. Následně byly děti v přehřátém stavu z auta byly vyproštěny, hasiči jim byla poskytnuta první pomoc do příjezdu ZZS, která si je poté převzala do své péče. Místo události bylo předáno PČR.

Info HZS JHM:

Ze zamčeného auta hasiči zachraňovali dvojčata

Jednadvacetimě­síční dvojčata dnes hasiči zachraňovali z uzamčeného auta v Moravanské ulici v Brně-Přízřenicích.

Matka, která s dětmi chtěla odjet, dvojčata umístila do dětských sedaček ve vozidle Audi Q5. Protože ale doma něco zapomněla, odskočila si do domu. Mezitím si děti hrály s klíči a ovladačem centrálního zamykání auta. Když se matka vrátila, děti byly v autě zevnitř zamčené a klíče s ovladačem dveří navíc dětem v kabině někam spadly. Protože se v domě nepodařilo najít náhradní klíče od vozu a auto bylo v poledním slunci silně rozpálené, matka na pomoc zavolala hasiče.

Jednotka ze stanice v Bauerově ulici byla na místě za několik minut. Když velitel zásahu zjistil, že vozidlo má bezpřístupové elektronické zámky a nelze je otevřít jinak než násilím, hasiči rozbili boční okénko. Jeden z hasičů okénkem vlezl do rozpálené kabiny, děti vysvobodil ze sedaček a malého chlapce a dívku podal kolegům venku. Ti děti, které v přehřáté kabině nedobrovolně strávily asi 30 minut, zabalili do navlhčených ručníků a předali je do péče přivolaných zdravotníků.

Děti se hasičům podařilo dostat do bezpečí za necelých pět minut. Klíče od vozidla, které hasiči našli zapadlé v přihrádce dveří, předali matce dětí.

Sdílet