Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vystřihávali zaklíněnou krávu z železné ohrady

Dne 19. 5. 2011 v 11:34 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně krávy v obci Kašava.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru kravína došlo k zaklínění jedné z krav do železného ohradníku.

Kráva se otelila včera večer a malé telátko dnes prošlo místem v železném ohradníku. Kráva se snažila dostat za svým telátkem, když v prostoru zábran železného stání uvízla. V bráně zůstala zaklíněna a nemohla se dostat ven. Pracovníci kravína nemohli sami zvíře z pasti dostat, ale před případným splašením a zraněním ho raději utlumili medikamenty.

Po příjezdu hasičů byl do kravína odnesen agregát a speciální vyprošťovací nářadí. Pomocí hydraulických nůžek se hasičům podařilo přestřihnout železné trubky ohrady a následně zvíře vyprostit. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Telátko se mohlo vrátit.

Kuriozitou zásahu byl fakt, že ve stejném místě bylo dnes ráno v 05:30 hod. vyhlášeno speciální cvičení hasičů. Cvičení se účastnily jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a dobrovolných hasičů z Vizovic a Slušovic. Cílem cvičení bylo zvládnout evakuaci 70 jalovic.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet