Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy rodinného domu v Pomezí

Dne 19. května ve 14.16 hodin vyjeli hasiči ze stanice v Poličce, Svitav a dále dobrovolní hasiči z obcí Pomezí, Bystrého, Oldříše, Modřec-Poličky, Lezník-Poličky a Poličky k požáru střechy rodinného domu v Pomezí. Z obejktu hasiči museli vynést dvě propan butanové lahve.

Jednotkám se podařilo rychlým zásahem na půdě zamezit rozšíření požáru nad obytnou část. Střecha nad hospodářskou částí domu byla již natolik zasažena požárem, že nebylo možné ji zachránit. Jednotky prováděly hasební práce pěti „C“ proudy. Požár se hasičům podařilo lokalizovat ve 14.48 hodin. Poté bylo nutné rozebrat střešní konstrukci a vyklidit půdní prostory.

Požár byl zlikvidován v 17.55 hodin. Objekt až do páteční šesté hodiny ranní střežili dobrovolní hasiči. Podle slov vyšetřovatele hasičů je v tuto chvíli možné vyloučit jen závadu na elektroinstalaci a příčina vzniku požáru zůstává i nadále v šetření. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

V 16.05 hodin vyjížděli dobrovolní hasiči z obce Telecí, Opeříš, Korouhev, Bystré a Poličky k požáru přístřešku u rodinného domku do Odlříše. Jednalo se o přístřešek o velikosti přibližně 10 × 3 m. Plameny hasiči zkrotili za 19 minut a zcela je zlikvidovali v 16.40 hodin. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet