Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Boeing dosedl až na dálnici

Až na silnici skončilo přistání letounu v americkém Chicagu. Boeing 737 se snažil dosednout na dráhu během sněhové bouře. Z ranveje sjel, prorazil plot a na blízké komunikaci smetl dvě auta. V jednom z nich zemřel šestiletý chlapec, další lidé jsou zraněni.

Let 1248 mířil do Chicaga z marylandského Baltimore. Nad cílovým městem však zuřila sněhová bouře. Pilot boeingu společnosti Southwest Airlines se přesto pokusil přistát na tamním letišti Midway. Podle původních informací zavinilo nehodu náledí na přistávací dráze. Letečtí inspektoři později uvedli, že stroji při přistání selhal přední podvozek. Letoun vyjel mimo dráhu, prorazil plot a dostal se až na nedalekou frekventovanou silnici. Tam se srazil se dvěma projíždějícími osobními auty.

Střet měl tragické následky. „V jednom z aut zemřel 6letý chlapec, který cestoval s rodiči a dvěma bratry, další lidé byli vážně zraněni. Jejich vůz se dostal přímo pod nos letadla,“ uvedl mluvčí hasičů Larry Langford. Chlapcovi příbuzní vyvázli s těžkými a středně těžkými zraněními. Vážná zranění utrpěli i čtyři cestující z dalšího vozu, který skončil pod křídlem boeingu. Na palubě letadla bylo v těch chvílích celkem přes sto lidí – 98 pasažérů a pět členů posádky. Celkem záchranáři rozvezli do nemocnic jedenáct lidí.

Podle představitelů Southwest Airlines bylo letadlo před přistáním v pořádku. Vše nasvědčuje tomu, že letadlo přistálo hladce a nehodu zapříčinil sníh a led na dráze.

Zdroje: iDnes, CNN, Firehouse
Sdílet