Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž tonul v řece Moravě, hledali ho potapěči

Dne 21. 5. 2011 v 19:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně topící se osoby v obci Napajedla. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a člunem. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tonutí muže v řece Moravě.

Ilustrační foto

Muž byl se svou družkou a dospívající dcerou na chatě u řeky Moravy v obci Napajedla. U řeky měl nahozeny rybářské pruty, když na malém molu pravděpodobně uklouzl a spadl do vody. Žena ho zahlédla asi pět mětrů od břehu. Okamžitě za ním skočila a snažila se ho v proudu najít. Na další pomoc musela přivolat záchranáře.

Jako první na místo dorazila hlídka policie. Jeden z policistů se vysvlékl a vstoupil do řeky. Snažil se najít tělo, ale nebyl úspěšný. Po příjezdu dalších posil a hasičů prozkoumávali záchranáři vodní hladinu ze člunů. Ani hledání pomocí tyčí nevedlo k nalezení hledaného muže.

Velitel zásahu si na místo vyžádal potápěče. Operační středisko hasičů zajistilo výjezd potápěčů soukromé skupiny z Uherského Hradiště a policejních potápěčů z Brna. Žena se z události psychicky zhroutila a na pomoc jí vyjela psycholožka Policie ČR, která jí následně poskytla nezbytnou odbornou pomoc.

Pátrání hasičů a policistů nebylo úspěšné. Potápěči z nasmlouvané společnosti hledali v řece asi hodinu a pátrání skončili. Následně přijeli potápěči z Brna, kteří pokračovali v hledání. Místo zásahu jsme předali zástupcům policie a hasiči se vrátili na své základny.

Sdílet