Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Jeden mrtvý po srážce tramvaje a trolejbusu v Brně

Jeden člověk zemřel, dalších šestnáct lidí bylo dnes v podvečer zraněno při dopravní nehodě trolejbusu a tramvaje v Brně-Černých Polích.

Na křižovatce ulic Drobného, Lesnická a Provazníkova se střetl trolejbus na lince č. 37 s tramvají na lince č. 9. Trolejbus při nárazu vyjel na protější chodník, tramvaj při střetu vykolejila. V obou vozidlech byli zraněni lidé.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali v 19.19 hodin. K zásahu vyjely jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici, hasiči byli na místě za tři minuty od ohlášení nehody společně s prvními vozy zdravotnické záchranné služby.

Ihned po příjezdu hasiči pomáhali zdravotníkům při ošetřování zraněných a při resuscitaci jednoho těžce zraněného muže, který nejevil známky života a lékař konstatoval jeho úmrtí. Ze zadní demolované části trolejbusu hasiči bez použití hydrauliky vyprostili a předali do péče zdravotníků vážně zraněnou ženu.

Ostatní zranění byli mimo vozidla a záchranáři jim poskytovali ošetření. Řidiči havarovaného trolejbusu a další účastnici nehody hasiči přivolali pomoc policejní psycholožky. Do nemocnice zdravotníci převezli celkem 11 lidí, z toho tři utrpěli vážná zranění. Na krizové centrum FN Bohunice byl převezen také řidič trolejbusu. Na místě zdravotníci a hasiči ošetřili další čtyři lehce zraněné účastníky nehody včetně řidiče havarované tramvaje.

Při příjezdu hasiči zajistili místo nehody, zkontrolovali, zdali jsou obě vozidla odpojena od el. proudu a tramvaj i trolejbus zajistili proti případnému vzniku požáru.

ZZS: Na místě HZS Lidická a HZS BVV, 7 posádek ZZS (3 vozy RLP a 4 vozy RZP). ZZS na místě ošetřila celkem 14 osob. 1 osoba na místě podlehla následkům svým poranění, 3 osoby jsou zraněné těžce, 6 osob středně těžce, 4 osoby utrpěly lehká poranění. Do brněnských nemocnic zdravotníci po ošetření na místě transportovali celkem 11 osob.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet