Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva mrtví v Třebovicích

Dne 23. května v 19.27 hodin vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Lanškrouně a Ústí nad Orlicí k dopravní nehodě, která se stala v Třebovicích.

Při příjezdu hasičů bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dodávky s vlekem s osobním vozidlem a nákladním automobilem. Hasiči museli ze zdemolovaného vozidla vyprostit jednu osobu, další osobu si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Letecky přepravený pacient je ve vážném stavu.

Další dvě osoby utrpěly zranění, kterým na místě podlehly. K události byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči museli vyčkat do doby, kdy policisté nehodu zadokumentují a poté započali s vyprošťováním dvou zaklíněných osob, které nehodu nepřežily.

Poté bylo nutné přeložit náklad z nákladního automobilu. Silnice byla v době odstraňování následků nehody zcela neprůjezdná a to až do časných ranních hodin. Hasiči po vyproštění těl z vozidla odstranili z vozovky uniklé provozní náplně a zpět na základny se vrátili po ukončení všech prací v úterý 24. května v 6.38 hodin

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet