Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarovaný kamion zablokoval dálnici D2

Převrácený tahač s návěsem dnes odpoledne zcela zablokoval dálnici D2 u Hustopečí na Břeclavsku.

Slovenský tahač Mercedes Actros s návěsem havaroval na 27. kilometru dálnice ve směru z Brna na Břeclav. Souprava se zřejmě po defektu kola převrátila, vyvrátila středová svodidla a vyjela do protisměru. Z nákladního prostoru se na dálnici v obou směrech vysypal náklad přepravek s pivem.

Do vysypaného nákladu vzápětí narazilo vozidlo Audi A8, které k nehodě přijíždělo ve směru od Břeclavi. V osobním vozidle, ve kterém jeli tři lidé, byli zranění dva spolujezdci. Při nehodě se zranil také řidič kamionu.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali ve 13.30 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Hustopečích a Břeclavi. Zraněným hasiči poskytli předlékařskou pomoc, předali je do péče zdravotníků a pomáhali při jejich ošetřování a nakládání do sanitek. Do nemocnice zdravotníci převezli dva spolujezdce z osobního auta, 33letého řidiče slovenského kamionu ošetřili na místě.

Obě havarovaná vozidla hasiči zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie. Sorbentem na vozovce zasypali olej unikající z auta. Převrácený kamion a vysypaný náklad dálnici zablokoval v obou směrech a policisté museli dopravu odklánět, hasiči proto ve 14.08 hodin obnovili provoz v odstavném pruhu ve směru z Brna do Břeclavi. V opačném směru zůstala dálnice kvůli vyšetřování a dokumentaci nehody uzavřena na více než tři hodiny.

Protože k likvidaci následků nehody – vyproštění a odtahu havarovaného kamionu pomocí těžké techniky a k úklidu dálnice byli povoláni pracovníci asistenční služby, hasiči v 16.10 hodin místo zásahu předali policistům.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet