Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda tří osobních vozidel si vyžádala tři zraněné

Včera 2. června 2011 v podvečer došlo k dopravní nehodě tří osobních vozidel u obce Holovousy na Jičínsku. Na místo v 18:21 hodin vyjeli profesionální hasiči z Hořic s technickým automobilem a cisternou.

Na hlavní silnici č. I/35 došlo k srážce tří osobních vozidel. Připojený přívěs za vozidlem Škoda Octavia Combi se rozkmital a narazil do protijedoucího vozidla. Následně havaroval další řidič, který skončil s autem na střeše mimo vozovku. Škodovka skončila také v příkopu.

Při příjezdu hasičů na místo určení byli všichni pasažéři venku z vozidel. Tři z nich utrpěli zranění a byli v péči záchranné služby. Hasiči asistovali záchranářům při jejich ošetření a provedli protipožární opatření na vozidlech.

Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením havarovaných vozidel na odtah a odstranili plastové části a sklo z vozovky.

nprap. Hana Klečalová, Policie ČR:

Alkohol byl u všech třech řidičů, kteří utrpěli lehká zranění, vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 1,025 milionu korun. Příčina nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: stanice Hořice a PČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet