Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl pekárnu ve Studénce

V pondělí 6 Červen 2011 ve 23:55 vyjela jednotka k požáru pece do pekárny ve Studénce na ulici Poštovní. Průzkumem bylo zjištěno, že pracovníci firmy jsou mimo budovu v bezpečí, bez zranění a jeden ze zaměstnanců hasil požár vzduchotechniky na střeše budovy v 2 n.p. pomocí PHP P6.

Ilustrační foto

Za pomocí žebříku vstoupila průzkumná skupina v DP do objektu výrobny vyvýšeného 1 n.p., která potvrdila, že uvnitř nejsou už žádní další pracovníci a že došlo k zahoření plechu v peci nejspíš i s pečivem což mělo za následek silné zakouření pekařské výrobny. Po příjezdu jednotky HZS MSK Bílovec bylo předáno velení veliteli.

Jednotka pomoci přetlakové ventilace (1× stanice město, 1× stanice Butovická a 1× stanice HZS Bílovec) odvětrala kouř z provozovny a přirozenou ventilací odvětrala budovu sýpky včetně přilehlých místností.

Jednotka na příkaz VZ HZS Bílovec poslána T 148 ( 726 stanice město) na základnu a následně i druhou T 148 (722 stanice Butovická). Průběžně byla prováděna kontrola zahoření vzduchotechniky a pokračovalo se k odvětrávání zakouřené budovy. Po ochlazení pece bylo provedeno vytažení spálených plechů a po ukončení likvidačních prací se jednotka vrací na příkaz VZ na základnu. Ke zranění hasičů ani k poškození techniky nedošlo.

Zúčastněné síly a prostředky :

JSDH Studénka 1. výjezd CAS 8 Avia

JSDH Studénka 1. výjezd CAS 32 T148

JSDH Studénka 2. výjezd CAS 32 T148

HZS MSK stanice Bílovec

Policie ČR

Sdílet