Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda vlaku s nákladním vozidlem

Dne 8. 6. 2011 v 11:56 přijalo operační a informační středisko HZS ZLK informaci o střetu nákladního automobilu a vlaku na železničním přejezdu v obci Spytihněv.

Na místo postupně vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice a Uherské Hradiště, doplněni o jednotku dobrovolných hasičů obce Spytihněv. Na místo vyjel i velící důstojník směny ze Zlína a jednotka SŽDC Přerov, později posílena o těžkou techniku jednotky SŽDC Olomouc. Ihned byl vznesen požadavek na zastavení dopravy na této trati.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu došlo ke střetu rychlíku jedoucího od Otrokovic a přívěsu nákladního automobilu. Utržený přívěs zdemoloval část drážní budovy. Při nehodě nebyl zraněn ani řidič nákladní soupravy, ani cestující ve vlaku. Hasiči pomohli cestujícím z vlaku bezpečně dojít z místa zastavení rychlíku, které bylo asi 200 metrů od střetu, zpět na železniční zastávku.

Dále provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Nárazem došlo k poškození železničního svršku a kolejí. Došlo k vykolejení jedné nápravy na lokomotivě a jedné nápravy prvního vagonu za lokomotivou. Právě k opětovnému nakolejení vlaku byla povolána těžká technika drážních hasičů z Olomouce. Trať byla uzavřena v obou směrech.

Pro cestující z vlaku byla zajištěna náhradní doprava. Na místo se dostavili pracovníci České drážní inspekce na vyšetření okolností nehody.

Sdílet