Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z bagru unikaly provozní náplně

V pátek odpoledne vyjížděli dopravní policisté k tak trošku kuriózní dopravní nehodě do Horní Bečvy. Řidič nákladního vozidla vezoucí bagr, neodhadl výšku nákladu a vjel pod silniční nadjezd. Bagr spadl na silnici.

Nehoda se stala krátce po půl čtvrté odpoledne na místní komunikaci v Horní Bečvě. Čtyřiašedesátiletý řidič z Rožnovska jel s nákladním automobilem Man, na jehož ložné ploše převážel pracovní stroj. Při vjíždění pod silniční nadjezd si neuvědomil, že má vysoký náklad, se kterým se pod nadjezd nevleze. Zachytil pracovním strojem o mostní konstrukci a bagr se zřítil na silnici.

Hasiči průzkumem zjistili, že uniklé PHM již na místě řidič zachytává do připravených nádob. Jednotka na místě asistovala do úplné vytečení nadrže, místo poté předala PČR a vrátila se zpět na základnu.

Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Taktéž dechová zkouška byla negativní. Řidič však svojí jízdou způsobil škodu na mostní konstrukci ve výši 2000 korun, a také škodu na bagru ve výši 100 000 korun. Dopravní přestupek řidiče vyřešili kolegové z dopravního inspektorátu uložením blokové pokuty.

por. Mgr. Lenka Javorková, Policie ČR & HZS ZLK

Sdílet