Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy způsobil půlmilionovou škodu

Čtyři jednotky hasičů dnes zaměstnal požár střechy a půdy rekreační chalupy v Olšanech na Vyškovsku.

Ilustrační foto

Majitele chalupy v noci probudil praskot v půdním prostoru. Zjistili, že hluk způsobuje praskot hořících trámů na půdě a přivolali hasiče. Hlášení o požáru hasiči přijali na tísňové lince dnes ve 3.52 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Pozořicích a dobrovolní hasiči z místní jednotky v Olšanech a z Rousínova a Lulče.

Při jejich příjezdu se již oheň šířil na celý půdní prostor o půdorysu zhruba deset krát šest metrů. Proti plamenům hasiči po vypnutí el. proudu postupně namířili pět vodních proudů. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 4.30 hodin. Oheň pak po rozebírání části střechy a dohašení lokálních ohnisek hoření zlikvidovali v 5.37 hodin.

Podle dosud zjištěných poznatků zřejmě začalo hořet dřevo na topení v krbu uskladněné u boční stěny chalupy. Odtud se oheň rozšířil na půdu objektu. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, k šetření budou přizváni také specialisté policejního odboru kriminalistické techniky a expertíz. Požár silně poškodil půdu a střechu chalupy, škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na půl milionu korun. Na milion korun vyčíslil hodnotu objektu uchráněného zásahem hasičů.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet