Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda se šesti zraněnými u Hudlic

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun zasahovala dne 25. 6. 2011 v 13:42 hodin ve spolupráci se ZZS a Policií ČR u dopravní nehody dvou vozidel na silnici mezi obcemi Hudlice a Otročiněves.

Původně byla událost nahlášena jako lehká dopravní nehoda, v průběhu výjezdu bylo dalším volajícím upřesněno, že se jedná o nehodu se zraněním osob; k rychlému zásahovému automobilu byla krajským operačním a informačním střediskem HZS SČK doplněna posilová cisternová automobilová stříkačka a byla vyžádána účast ZZS.

Po dojezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu 2 osobních automobilů, který si vyžádal zranění celkem 6 osob, z toho 2 dětí. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin z obou vozidel a navíc benzínu z motorové sekačky v přepravním prostoru jednoho z vozidel.

Hasiči ošetřovali zraněné osoby před příjezdem 1 osádky rendez-vous a 2 osádek rychlé zdravotnické pomoci Územního střediska záchranné služby SČK, s těmito následně spolupracovali při transportu zraněných do 2 vrtulníků letecké záchranné služby a sanitních vozidel. Dále hasiči provedli protipožární opatření na havarovaných vozidlech, likvidovali sorbentem únik ropných látek a do příjezdu Policie ČR usměrňovali provoz na pozemní komunikaci.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet