Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič narazil čelně do sloupu veřejného osvětlení

Dne 27. 6. 2011 ve 13:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní havárii osobního auta v obci Hovězí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. VW Golf.

Řidič osobního vozu vyjel mimo komunikaci, kde čelně narazil do betonového sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě došlo ke zranění řidiče a dalších dvou přepravovaných osob. Sloup osvětlení byl poškozen a spadl na zem.

Zraněným osobám na místě pomáhaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby, které si postupně převzaly účastníky havárie do své péče a po ošetření byli všichni převezeni na vyšetření do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Hasiči následně vyprostili havarované vozidlo zpět na silnici a do bezpečného prostoru. Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy na frekventované komunikaci.

Zástupci energetické společnosti odpojili elektrické vedení od sloupu a zabránili tak případnému úrazu elektrickým proudem nebo výpadku sítě.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet