Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po těžké havárii osobního auta u Otrokovic

Dne 27. 6. 2011 v 19:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii auta u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na konci silničního obchvatu a rychlostní komunikace R55 došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra (SK).

Čtyřiatřicetiletý cizinec havaroval na konci silničního obchvatu města a rychlostní komunikace R55, když jeho vozidlo nezatočilo do sjezdu, ale pokračovalo ve vysoké rychlosti do betonových svodidel. Po odražení vozidlo překonalo také další silniční svodidla a skončilo v hlubokém příkopu silničního náspu. Auto po havárii letělo asi dvacet metrů a dopadlo na střechu. Řidič vypadl a zůstal těžce zraněný ležet vedle vraku vozu. Svědci havárie ohlásili událost na tísňovou linku.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili hasiči, a to do pěti minut po výjezdu ze stanice. Hasiči seběhli z náspu silničních přivaděčů a začali zraněnému řidiči poskytovat pomoc. Muž byl při vědomí, ale vážně zraněný. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby mu byla poskytnuta další nezbytná odborná lékařská péče a po ošetření byl muž vynesen do sanitního vozu. Následně byl odvezen do nemocnice ve Zlíně k hospitalizaci.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie policií byl vrak auta převrácen a odtažen.

Tisková zpráva PČR

Tragickou dopravní nehodu včera před osmou hodinou večer vyšetřovali zlínští dopravní policisté. Čtyřiatřicetiletý řidič ze Slovenska jel po rychlostní komunikaci R55 ve směru na Otrokovice. Osudným se mu stalo to, že nerespektoval dopravní značení, které mu přikazovalo snížení rychlosti. Při projíždění ostré pravotočivé zatáčky auto vyjelo do protisměru, narazilo do svodidel a převrátilo se na střechu. Řidič, který nebyl připoutaný, vypadl z vozu a utrpěl těžká zranění. Záchranáři mu poskytovali první pomoc a převezli ho do Baťovy krajské nemocnice. Přes veškerou jejich péči však řidič o několik hodin později zemřel.

Hmotná škoda na osobním autě Opel Astra se pohybuje kolem 40 tisíc korun, na svodidlech pak kolem 30 tisíc.

V tomto roce jde o šesté úmrtí při dopravních nehodách ve zlínském okrese. Ve Zlínském kraji zemřelo už 18 lidí. Za stejné období loňského roku byla tato tragická bilance v kraji ještě o dvě úmrtí vyšší.

mjr. Ing. Jana Bartíková

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet