Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu auta a motorky došlo k požáru

Dne 28. 6. 2011 v 17:25 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě a požáru ve Zlíně, Mladcové.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů statutárního města Zlín s dalším speciálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě a požáru mezi a osobním vozem zn. Opel Campo a motocyklem zn. KTM

Po vzájemném střetu mezi osobním vozem a motocyklem došlo nejdříve k požáru motorky, který se následně rozšířil i na osobní auto. Při nehodě došlo ke zranění čtyřiatřicetiletého motorkáře.

Jako první na místě poskytovali pomoc občané a řidiči, kteří použili k likvidaci plamenů dva přenosné hasicí přístroje z nedalekého lanového centra na Mladcové. Plameny byly sraženy a byla rovněž poskytnuta první laická pomoc zraněnému řidiči motocyklu.

Ze záchranářů na místě jako první pomáhala hlídka strážníků Městské policie Zlín. Následoval příjezd městských hasičů, profesionální jednotky ze Zlína a vyslané posádky zdravotnické záchranné služby. Požár byl postupně dohašen a bylo zabráněno jeho dalšímu případnému rozhoření nebo rozšíření. Zraněného muže si do své péče převzal lékař a po dalším ošetření byl pacient odvezen do nemocnice.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka z Mladcové na Rackovou zcela zastavena a doprava byla odkláněna hlídkami policie. Po zajištění místa nehody a zadokumentování události policií pomohli hasiči s odstraněním vraků ze silnice.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet