Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí muzikanti jsou bez zkušebny

Dne 10. 1. 2006 v 16:00 hod. byli hasiči informováni o požáru části domu v Žeranovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Žeranovice a Racková. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru střechy a vnitřních prostor přístavku u domu.

Hasiči rozvinuli dva proudy vody a snažili se požár rychle lokalizovat a zabránit jeho šíření na blízký dům. Po uhašení hlavních plamenů začali hasiči s rozebíráním střešní konstrukce a dalším postupným dohašováním malých ohnisek. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno a zjištěna příčina vzniku požáru. Bývalé hospodářské stavení s chlévy už nesloužilo ke svému původnímu účelu a bylo využíváno jen z části. Jednu z místností si upravila parta mladých kamarádů na hudební zkušebnu. Místnost byla zvukově odhlučněna papírovým obkladem z obalů na vajíčka a vybavena malými kamny. Po dobu asi půlhodinové nepřítomnosti mladíků ve zkušebně došlo k požáru papírového obkladu od špatně instalovaného plechového kouřovodu z kamen. Požár se rozšířil na celou místnost a střechu hospodářských budov.

Požár zničil především aparaturu mladých hudebníků, jako kytary, bubny, komba apod. Ze stavebních částí pak požárem nejvíc utrpěla střecha, která byla celá zničena. Způsobené škody si majitelé vyčíslili asi na 50.000 Kč. Nedbalostní jednání za způsobený požár bude navíc řešeno v blokovém řízení.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet