Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pozor na plynové kotle

Záchranná akce při podezření na otravu matky s dcerou v Cetechovicích

Dne 14. 1. 2006 v 17:47 hod. jsme byli požádáni o pomoc při záchraně rodiny u podezření na otravu plynem v Cetechovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v koupelně rodinného domu došlo k přiotrávení matky a její desetileté dcery.

Obě byly hasiči vytaženy z koupelny a předány do péče dvou výjezdových vozidel zdravotnické záchranné služby. Matka s dcerou byly odvezeny do nemocnice k vyšetření a další nezbytné lékařské péči.

Podle dostupných informací se matka koupala společně se svou dcerou ve vaně, když si všimla, že její dítě začíná omdlévat a potápět se. Žena rychle zareagovala, vytáhla ji nad hladinu, ale vzápětí sama pocítila nevolnost, ztratila nad sebou kontrolu a upadla i s dítětem na zem. Následně byla objevena manželem, který na pomoc přivolal záchranáře.

Hasiči v koupelně provedli několik měření na přítomnost jedovatých látek, které také byly zaznamenány na digitálním přístroji. Nepodařilo se přesně zjistit skutečnou příčinu otravy, ale v nevětrané koupelně došlo k poklesu kyslíku, společně s přítomností látek po hoření, pravděpodobně vlivem technické závady na nástěnném plynovém kotli a ohřívači vody.

Majiteli byla důrazně doporučena revize technického zařízení kotle a ohřívače vody.


kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet