Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda vlaku a osobního vozidla v Břvanech

U vážné dopravní nehody vlaku a osobního vozidla zasahují v tuto chvíli všechny jednotky IZS v obci Břvany. Dle předběžných informací došlo na železničním přejezdu číslo P 2158 k vážné nehodě, na místo letí vrtulník LZS. Provoz na trati uzavřen.

Tisková zpráva HZS Ústeckého kraje

Dne 7.7. ve 12:42 byla na linku tísňového volání 112 oznámena dopravní nehoda osobního automobilu a vlaku na železničním přejezdu v obci Břvany okres Louny. Na místo vyjely hasičské jednotky HZSP Správa železničních a dopravních cest, HZS PS Louny a HZSP Elektrárna Počerady.

Při nehodě byli dva lidé zraněni. Byl pro ně povolán vrtulník letecké záchranné služby. Z havarovaného motorového vlaku unikala nafta. Hasiči zamezili dalšímu úniku nafty a po dokumentaci nehody Policií ČR likvidovali její následky. Místo bylo předáno HZSP Správa železniční a dopravní cesty Chomutov.

Tisková zpráva PČR

Dnes, před 13. hodinou, došlo na železničním přejezdu ve Břvanech na Lounsku k dopravní nehodě osobního vlaku a motorového vozidla zn. Škoda Felicia. Čtyřicetiletý řidič vjel na železniční přejezd v době, kdy tudy zrovna projížděl vlak.

Při nehodě byl řidič osobního auta těžce zraněn a letecky transportován do nemocnice. Asi 9leté dítě, které s ním cestovalo v osobním automobilu, utrpělo rovněž těžká zranění a do nemocnice jej převezl vůz rychlé záchranné služby. Podle prvotních informací signalizační zařízení na železničním přejezdu fungovalo. Příčina a přesné okolnosti této nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů.

nprap. Jaromíra Střelcová


Zvětšit mapu

Foto: Michal Hrdlička HZS ÚLK

Sdílet