Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda v Praze

Dnes brzy ráno byla jednotka HZS Praha byla vyslána k dopravní nehodě dvou osobních automobilů značek Daewoo a BMW, které se čelně střetly. Příslušníci jednotky pomocí hydraulického nářadí z vozidla Daewoo vyprostili osobu, která však utrpěla zranění neslučitelná se životem a u níž lékař konstatoval smrt.

nprap. Eva Kropáčová, Policie ČR:

Řidič s osobním motorovým vozidlem Daewoo přijížděl po ulici Radlická směrem do centra, kdy dosud nezjištěným způsobem došlo ke střetu s protijedoucím osobním vozidlem BMW a to levou přední částí vozidel.

Při střetu šestačtyřicetiletý řidič ve vozidle Daewoo zůstal zaklíněn a na následky poranění zemřel. V druhém vozidle byly zraněny dvě osoby lehce. U lehce zraněného řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla ulice na více než dvě hodiny kompletně uzavřena a posléze v těchto místech až do sedmé hodiny ranní provoz řízen kyvadlově. >

Dopravní policisté na místě zajistili obě vozidla, která budou podrobena znaleckému zkoumání. V tuto chvíli je celá událost prošetřována a zjišťujeme příčinu a viníka dopravní nehody.

Dále hasiči vyprostili zraněného psa, další dvě zraněné osoby z BMW byly předány do péče ZZS. Vozidla byla zajištěna proti vzniku požáru a uniklé ropné produkty zasypány sorbentem. Po zadokumentování nehody Dopravní policií příslušníci jednotky vraky bránící provozu odstranili z komunikace.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet