Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávka narazila do stromu

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Orlicí byly v sobotu 9. července 2011 v podvečer přivolány k dopravní nehodě dodávkového vozidla. Nehoda se stala v lesním úseku silnice č. I/36 u Čestic na Rychnovsku.

Řidič dodávky sjel mimo silnici, kde narazil do stromu a převrátil se na bok. Strom se po silném nárazu zlomil a zůstal zaklíněný v koruně dalšího stromu. Řidič vyvázl z nehody bez zjevného zranění, přesto byl z preventivních důvodů převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování místa nehody Policií ČR hasiči pomocí nastavovacích žebříků uvázali poškozený strom a za využití navijáku technického automobilu strhli zlomenou část stromu na zem a postupně rozřezali. Jednotka profesionálních hasičů se vrátila na základnu, ale na místo byla později znovu povolána. Při nakládání dodávky na odtah došlo k poškození nádrže a úniku zhruba dvaceti litrů nafty. Hasiči použili sorbent a látku zasypali.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet