Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zapnutý sporák způsobil požár kuchyně

V pondělí 11. července 2011 brzy ráno byl na operační středisko hasičů ohlášen vycházející kouř z bytu v Trutnově, místní části Libeč. Na místo v 05:16 hodin ráno vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města a Mladých Buků.

Po příjezdu jednotek na místo byly vchodové dveře do domu uzamčeny. Hasiči museli násilně otevřít dveře do domu a stejně tak i do bytu, který byl také uzamčený. Hořet začalo v kuchyni a došlo k značnému poškození jejího vybavení. Nikdo z nájemníků v tu dobu v bytě nebyl, uvnitř se nacházel pouze pes, který se udusil zplodinami hoření. Hasiči dostali požár pod kontrolu o půl šesté ráno.

Šetřením bylo zjištěno, že požár vznikl od elektrického sporáku, u kterého byly zapnuté dvě plotýnky. Od rozžhavených plotýnek došlo ke vznícení umělohmotných částí nádobí, které bylo uložené na sporáku. Požár se následně rozšířil na celou kuchyň a zničil kuchyňskou linku, nádobí, koberec, elektroinstalaci, omítku, malbu, stropní konstrukci apod. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na majetku činí dva miliony korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet