Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý požár ve stejném domě

Dne 17. 1. 2006 ve 22:41 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Huštěnovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Babice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po měsíci znovu došlo k požáru v rodinném domě, ve kterém přebývají sociálně slabé osoby. Hasiči pronikli do zakouřeného domu v dýchacích přístrojích a požár nábytku uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na dřevěné stropy a půdu, kde je uskladněno velké množství sena. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celý dům museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací a ohořelé zbytky nábytku vyházet ven z domu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Při prvním požáru byl zraněn jeden z trojce mužů, kteří v domě bydleli, a ten je také do současné doby v nemocnici. Vyhořená místnost nebyla obyvatelná, a tak se zbylí dva muži přestěhovali v domě do vedlejšího pokoje.

Požár vznikl znovu nedbalostí mužů, kteří v podnapilém stavu a pravděpodobně také pod vlivem léků v místnosti kouřili a odhodili nedopalky. Od jednoho z nich vznikl požár, který zasáhl dřevěný nábytek a čalouněné křeslo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.


kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Zpráva o prvním požáru ze dne 10. 12. 2005 se zraněním jednoho muže byla zveřejněna <a href=„https:/­/www.pozary.cz/cla­nek.asp?id_clan­ku=4276“ target=>v tomto článku.
Sdílet