Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Královéhradecku odstraňovali stromy

V noci ze středy na čtvrtek 14. července 2011 zasáhly území Královéhradeckého kraje bouřky doprovázené větrem a vydatným deštěm. Operační střediska HZS Královéhradeckého kraje přijala několik hlášení o spadlých stromech a větvích, které zablokovaly komunikace.

Ilustrační foto

Profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská po 22. hodině odstraňovali strom, který zablokoval silnici v ulici Za Škodovkou v Hradci Králové. Jejich kolegové z centrální stanice Hradec Králové vyjeli na kontrolu stromu v ulici Ignáta Herrmanna, do kterého udeřil blesk. Strom nebyl vážně poškozen a nikoho neohrožoval.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína odstraňovala popadané větve ze silnice u Újezdu pod Troskami.

Dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zase odklízeli spadlé stromy se silnic u Žďáru na Orlicí, Týniště nad Orlicí a Rychnova nad Kněžnou.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů ze Žacléře, Trutnova – Horního Starého Města a Lampertic byly po 23. hodině přivolány k požáru kůlny v Lamperticích, do které měl udeřit blesk. Hasiči provedli průzkum dané lokality a žádné známky požáru nenašli.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet