Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušný čtvrtek na Královéhradecku, hořela koželužna

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Nového Bydžova vyjely včera po poledni k ohlášenému požáru v areálu bývalé koželužny na Dukelské třídě v Novém Bydžově.

Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že hoří pracovní stroj ve třetím nadzemním podlaží objektu. Hasiči dostali požár brzy pod kontrolu a po uhašení odvětrali celý prostor pomocí přetlakové ventilace. Hmotná škoda na majetku nevznikla. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. (foto: stanice Nový Bydžov)

Jednotka dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem otevírala dveře koupelny v rodinném domě v Jeníkovicích, kde zůstal uvězněný malý chlapec.

K dopravní nehodě nákladního vozidla došlo včera vpodvečer na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U Trotiny havaroval nákladní vůz DAF převážející pozinkované plechy, který sjel do příkopu. Část nákladu se utrhla a poškodila bočnice nákladového prostoru. Devětadvacetiletý řidič vyvázl bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a vypnuli zapalování. Vyproštění nákladního vozidla zajistila specializovaná firma a hasiči se vrátili na základnu.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem zasahovali včera večer na území Pardubického kraje, kde mezi obcemi Býšť a Bělečko odstraňovali větev ze silnice. Na místo spolupracovali s dobrovolnými hasiči z Holic.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli v 17:15 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu na silnici č. 321 u Skuhrova nad Bělou. Při srážce osobního auta Škoda Octavia Combi a motorky Kawasaki nebyl nikdo zraněn. Hasiči zasypali sorbentem olej, který unikl z poškozené motorky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře otevírali krátce před půl šestou ráno dveře bytu na nábřeží 17. listopadu v Jaroměři.

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují vyjela do Nahořan k odstranění větve z poškozeného stromu, do kterého udeřil blesk. Hasiči dohasili doutnající strom a poškozenou větev odstranili.

Broumovští profesionální hasiči byli čtrnáct minut po sedmé hodině ráno přivoláni k požáru balíku slisovaného sena na poli v Ruprechticích. Hasiči uhasili hořící balík a vrátili se na základnu. Požár nezpůsobil škodu na majetku.

Náchodští hasiči otevírali dveře bytu v Hostovského ulici v Hronově, ve kterém si jeho uživatel zapomněl léky.

Ve 21:30 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni k otevření bytu v ulici Na Kloučkově v Jaroměři. Podle informací Policie ČR se uvnitř nacházel muž, který se pokusil o sebevraždu. Po otevření dveří hasiči poskytli zraněnému muži předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byl muž předán do péče záchranářů, kteří jej transportovali do nemocnice v Hradci Králové.


Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů z Trutnova byla v poledne přivolána k požáru u rodinného domu v Rýchorské ulici v Trutnově – Horním Starém Městě. Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení na zahradě domu. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína včera během necelých třiceti minut dvakrát otevírali dveře osobních automobilů, ve kterých zůstaly malé děti. První případ se stal v ulici Pod lipami v Jičíně, kde uvnitř zaparkovaného vozidla zůstalo miminko. Hasiči otevřeli dveře vozidla a dítě v pořádku předali matce.

Druhý případ se stal v Čejkovicích, kde uvnitř auta zůstaly dvě děti. I v tomto případě hasiči během chvíle otevřeli dveře vozidla a děti v pořádku předali jejich matce.

V osm hodin večer otevírali jičínští hasiči dveře bytu v Soudné ulici v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet