Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nedání přednosti v jízdě pět zraněných

Nedání přednosti v jízdě bylo příčinou vážné dopravní nehody, která se stala v neděli 17. července kolem půl šesté večer na Blanensku.

Ilustrační foto

Třiapadesátiletý řidič osobního auta Renault Megane jedoucí ve směru Jabloňany – Černá Hora nedal přednost při odbočování na silnici první třídy Brno – Svitavy na křižovatce přednost osobnímu autu Renault Thália. Po střetu Renault Thália vyjel do protisměru, kde se srazil s přijíždějící Škodou Octávií.

HZS JHM:

U události zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Boskovic, hasiči provedli protipožární opatření a zasypání uniklých provozních kapalin sorbentem, následně jednotka odklidila vozidla a motocykl z vozovky.

Za ní jel ve stejnou dobu ještě motocyklista na motocyklu značky Honda CBR, který v důsledku prudkého brždění upadl i s motocyklem na vozovku. Při nehodě bylo pět lidí zraněno. Těžké zranění utrpěl devětadvacetiletý řidič Škody Octávia, lehce zraněni pak byli motocyklista, řidič Renaultu Thália, jeho spolujezdec a ve Škodě Octavia pak další spolujezdec.

Na vozidlech vznikla škoda za asi 170 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Šebková,
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet