Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Znojmě nabouralo auto do lampy

Na znojemské Vídeňské třídě, nedaleko obchodního domu, došlo krátce před devátou hodinou k nehodě osobního automobilu, které narazil do sloupu veřejného osvětlení a zůstalo otočené na střeše.

Na místo se dostavily všechny složky integrovaného záchranného systému, profesionální hasiči ze znojemské stanice provedli přetočení vozidla na kola a následný úklid chodníku a vozovky. Poté hasiči místo předali Polici ČR a odjeli zpět na základnu.

Informace od PČR
V pondělí před devátou hodinou večerní projížděl Vídeňskou ulicí ve Znojmě řidič s osobním vozidlem Mazda 626. Jel směrem na centrum města. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy příslušné komunikaci a svým schopnostem. Nezvládl řízení a vyjel vpravo ze silnice. Tam čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Auto se vymrštilo zpět a skončilo přetočené na střechu v pravém jízdním pruhu. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Test na přítomnost drog v těle však prokázal, že je šestatřicetiletý muž pod vlivem pervitinu. Cizinec žijící na Znojemsku utrpěl při havárii těžké zranění. Byl hospitalizován v nemocnici ve Znojmě. Způsobená škoda na vozidle a sloupu veřejného osvětlení je čtyřicet tisíc korun.

Sdílet