Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetnutí na přejezdu vykolejil osobní vlak

Dnes krátce před 12. hodinou došlo ke srážce nákladní cisterny a osobního vlaku na železničním přejezdu mezi obcemi Lom a Osek. Osobní vlak, který tvořily dva vagóny, při srážce vykolejil.

Ve vlaku cestovalo několik osob, jeden muž utrpěl drobné zranění, které bylo na místě ošetřeno lékařem rychlé záchranné služby. Cisterna nevezla žádný náklad, při střetu s vlakem z ní unikl hydraulický olej. Ten hasiči odstranili.

Drážní inspekce:

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném „pouze“ výstražnými kříži. Při nehodě došlo k vykolejení osobního vlaku.


nprap. Ludmila Světláková, Policie ČR:

Policie s ohledem na šetření nehody na nechráněném železničním přejezdu uzavřela silnici a dopravu z obou stran odkláněly dopravní hlídky. Doprava na místě byla obnovena kolem 15. hodiny, kdy došlo k odstranění následků nehody.

Řidič cisterny zastavil na STOPce a poté se rozjel. Přehlédl ale přijíždějící osobní vlak, ve kterém cestovalo asi dvacet lidí. Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči z Litvínova a také drážní hasiči, kteří pomocí těžké techniky vyprostili havarovaný vlak i cisternu.

Trolejové vedení museli pracovníci železnice vypnout. Celková škoda je předběžně odhadnuta na tři miliony korun.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet