Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V teplovodním kanále uhořel bezdomovec

V noci na středu 25.1. přišel na služebnu Policie ČR v Bohumínské ulici ve Slezské Ostravě bezdomovec s popáleninami na různých částech těla oznámit, že v teplovodním kanále, kde přespává, došlo k požáru.

Policejní hlídka, která brzy dorazila na označené místo, aby se přesvědčila o pravdivosti tvrzení zraněného muže, o tom vzápětí informovala operační středisko hasičů v Ostravě.
Na místo ihned vyjely (zhruba hodinu po půlnoci) dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze Slezské Ostravy a Ostravy-Fifejd. V teplovodním kanále nedaleko prodejny s potravinami Hruška v Bohumínské ulici (a také nedaleko od fotbalového stadionu FC Baník Ostrava) hasiči lokalizovali požár během několika minut. Museli zasahovat v dýchací technice. Hořela především provizorní lůžka bezdomovců, spacák, deky, hadry a papíry.
Po likvidaci požáru a částečném odvětrání prostor nalezli jednoho uhořelého bezdomovce. Požár se s největší pravděpodobností rozšířil od zapálené svíčky. Teplovodní potrubí nebylo požárem poškozeno.
Bezdomovec, který šel požár ohlásit na policii, měl vážnější popáleniny na rukou, prsou, nohou i obličeji a převzala si jej Zdravotnická záchranná služba. Podle jeho slov se z „ubytovny“ u potrubí podařilo včas uniknout ještě jednomu spolubydlícímu, ten už se však na místě zásahu neukázal.
Sdílet