Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce auta s vlakem byly zraněny dvě děti

Dvě malé děti byly dnes zraněny při srážce auta s osobním vlakem na železničním přejezdu ve Strážnici na Hodonínsku.

Vlak, který na přejezdu zachytil a srazil vozidlo Volkswagen Touran, auto zhruba padesát metrů táhl vedle sebe. Vozidlo přitom narazilo do stavební buňky a stavebního stroje, který na místě pracoval při úpravách přejezdu. Při nehodě byla zraněna 28letá řidička auta a její syn a dcera narození v roce 2009 a 2010.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali ve 12.41 hodin, k přejezdu ve Strážnici vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Veselí nad Moravou a hasiči z jednotky Správy železniční dopravní cesty. Při příjezdu první jednotky ze stanice ve Veselí byla řidička vozidla i její děti mimo auto v péči zdravotníků. Pro vážně zraněného syna řidičky přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných a při jejich naložení k transportu do nemocnice. Auto zabezpečili proti případnému vzniku požáru a ve vozidle odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Krátce po 14. hodině hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou místo zásahu předali kolegům z jednotky Správy železniční dopravní cesty. Ti zajistí odstranění havarovaného vozidla a další likvidaci následků nehody.

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce:

Škoda byla na místě mimořádné události odhadnuta na 940 000 Kč (400 tis. vlak, 40 tis. trať, 500 tis. auto). Provoz na trati byl obnoven v 15.45 hodin.

Foto: Drážní inspekce

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet