Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na E55 u Kamenného Újezdu

Dnes, v době kolem 11:45 hodin, jel řidič s osobním vozidlem značky Peugeot 206, po silnici I./3 ve směru na České Budějovice, kdy za obcí Kamenný Újezd, na rovném přehledném úseku, za dosud nezjištěných okolností, vyjel s vozidlem do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Felicia.

Vozidlo Škoda Felicia bylo vlivem nárazu odmrštěno do protisměrné části vozovky, kde došlo následně ke střetu s vozidlem tov. Peugeot a Fiat. Řidič osobního vozidla Peugeot 206 utrpěl při dopravní zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Řidič a spolujezdec z vozidla Ford utrpěli těžká zranění. Další tři lehká zranění utrpěli řidič peugeotu a řidič a spolujezdkyně ve vozidle Škoda Felicia. Všichni zranění byli převezeni vozidlem RZS do českobudějovické nemocnice k dalšímu ošetření.

Přesná příčina a míra zavinění jsou v současné době předmětem dalšího prověřování.

Silnice byla v obou směrech uzavřena, odklon dopravy řídí na místě dopravní policisté, kteří vytýčili objízdnou trasu přes Boršov nad Vltavou.


Žádáme případné svědky uvedené dopravní nehody, kteří by mohli podat bližší informace k jejím okolnostem a příčině, aby se přihlásili buď na lince 158, nebo na telefonním čísle 974 226 588 – stálá služba dopravních nehod. Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději. Za poskytnuté informace předem děkujeme.


nprap. Regina Tupá
KŘP Jihočeského kraj
Policie ČR

Sdílet