Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů na Královéhradecku za včerejší den

Profesionální hasiči z Nového Bydžova zasahovali včera dopoledne u dopravní nehody dodávky, která se stala na silnici mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi. Řidič vyvázl s lehčím zraněním a po ošetření zůstal na místě nehody.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli včera po půl desáté dopoledne přivoláni do firmy v ulici U Stadionu v Rychnově nad Kněžnou. Ve skladu firmy zůstal kvůli rozbitému zámku u dveří uvězněn osmadvacetiletý zaměstnanec. Hasiči otevřeli dveře pomocí speciálního nářadí.

Územní odbor Náchod

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují otevírala dveře domu v ulici Vrchovinská v Novém Městě nad Metují, kde zůstalo uzamčené malé dítě. Po otevření dveří bylo dítě v pořádku předáno matce.

Záchranáři Letecké záchranné služby Hradec Králové a hradecký hasič – letecký záchranář byli včera v podvečer přivoláni na pomoc do obce Machov. V lese u chaty byl zraněn muž, u kterého se projevila alergie na bodnutí od nebezpečného hmyzu. Letecký záchranář nemusel zasahovat v podvěsu vrtulníku. Pilot přistál na bezpečném místě na louce, lékař a záchranáři zraněného muže zajistili a letecky transportovali do nemocnice v Náchodě.

Územní odbor Trutnov

Dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města odstraňovali vosy z balkonu domu v ulici Bratrství v Trutnově – Horním Starém Městě.

Nebezpečný hmyz také odchytávali dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna v prostoru místního Městského úřadu.

Profesionální hasiči z Trutnova byli v 09:48 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u přechodu pro chodce v Žižkově ulici v Trutnově. Při srážce dvou osobních vozidel Peugeot Boxer a Škoda Fabie nebyl nikdo zraněn. Hasiči zasypali unikající provozní náplně sorbentem a očistili vozovku.

Územní odbor Jičín

Dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad likvidovali včera odpoledne nebezpečný hmyz v Nádražní ulici v Lázních Bělohrad.

Profesionální hasiči z Hořic byli v 15:38 hodin přivoláni k odstranění nebezpečného hmyzu v areálu zemědělského družstva v obci Chlum. Jednalo se o vosí báň o průměru zhruba 30 centimetrů, která byla ve výšce 2,5 metru. Hasiči použili jeden díl nastavovacího žebříku, aby se dostali až k vosímu hnízdu a pomocí speciálního spreje jej odstranili ze zdi. (foto: stanice Hořice)

Bez zásahu hasičů se obešla dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, která se stala u obce Čejkovice. Při srážce nedošlo ke zranění osob ani úniku provozních náplní. Profesionální hasiči z Jičína nemuseli zasahovat.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet